Så Använder Du De Kraftfulla Verktygen I Windows Registry

Detta gjorde den singulära databasen mångsidig och gjorde den robust eftersom uppdateringarna kan utföras samtidigt med fjärråtkomst till alla register för flera enheter i nätverket. De moderna apparna följer alla ett ramverk där det är strikt definierat var de sparar konfiguration, data och inställningar. De använder alltså inte registret för lagring av filer eller konfiguration. Det här är ett sätt att på sikt bli av med de beroenden till registret som de Win32-baserade applikationerna har sedan tjugo år tillbaka i tiden. Det finurliga är att det i Vista introducerades Kernel Transaction Manager, KTM, som hanterar transaktioner inte bara för registret utan även för filhantering. Det innebär att KTM kan hantera både fil- och registeroperationer i samma transaktion.

Skriv namnet på den körbara filen efter att ha valt Kör på Startmenyn, utan att skriva den fullständiga sökvägen. Högerklicka på en ikon och välj “Egenskaper” så kan du välja kortkommando till ikonen. Placera markören på raden för kortkommandon och välj en bokstav, siffra eller annan tangent. Observera att det alltid blir Ctrl + Alt innan tangenten du väljer. Nästa gång du startar din dator är det de nya inställningarna som gäller.

  • De använder alltså inte registret för lagring av filer eller konfiguration.
  • Blir det inget ljud när du försöker spela in?
  • Tar bort alla döda genvägar från skrivbordet samt historik från Windows- och andra program.
  • För att ange föräldrakontrollinställningar som också ska gälla nya användarkonton skapar du dem i följande nycklar.
  • Ändringar som görs i något av områdena träder i kraft omedelbart.

Eller gå till Windowsmappen i Utforskaren., högerklicka på Skrivbordsmappen och välj “Kopiera”. Högerklicka på mappen Startmenyn och välj “Klistra in”.

Hur Pass Stor Nytta Har Man Av Att Rensa Windowsregistret?

Som du i Sweclockers artikel ser är att alternativet Ta bort allt och installera om Windows är beroende av återställningspartitionen. Tillverkaren kanske också har ett eget verktyg för detta. Därför går det inte att ge några generella råd. Se även till att du inte markerat Alla, då blir din backup väldigt stor.

Procedurer För Att Ändra Standardplats För Programinstallation I Windows Xp

Skapa en ny nyckel genom att högerklicka i det högra fältet och välj ny – nyckel. Du kan låsa inställningarna för skrivbordet så att filer och mappar ej går att flytta. Har vi otur så laddas delar av resterna i datorns minne vid när vi startar Windows, med följden att datorn blir segare och kan ge en massa felmeddelanden. Jag tycker att det verkar som om Power Tools helt enkelt verkar vara lite övernitiskt. Jag har nämligen kollat i några Windows 7-system och det ser likadant ut där – registervärdena finns, men inte motsvarande filer. Låt det vara om du inte märker av det på något annat sätt. Hur jag tar bort ett par poster i Windows 7-registret som envisas https://dllkit.com/sv/ med att inte gå att ta bort?

Då kan du ta bort filerna W95UNDO.DAT och W95UNDO.INI. Redigera eller skapa värdet NetPopup, set REG_DWORD till 0.

Deja tu comentario